Tips voor de beste studie (her)start

Published by De Heraut on

Tips voor de beste studie (her)start

Door: Roshi Flippo

23 september 2021

 

Twee weken geleden begon het nieuwe collegejaar. Nu je meer dan een jaar vanuit je bed alle colleges hebt gevolgd, moet je nu opeens weer naar de campus. Tentamens moeten straks gemaakt worden zonder je eigen laptop en je ziet je studiematen opeens niet door de lens van een webcam. Hier zijn een paar tips om, zoals onze Hugo en Mark het graag zeggen, terug te gaan naar het oude normaal.

 

Fietsen maken

Vanaf 25 september vervalt de anderhalve meter maatregel en de bestaande beperkingen aan het hoger onderwijs. Dit betekent geen maximum meer aan het aantal studenten in de collegezalen. Met andere woorden, op naar de campus. Zorg dat je fiets afgestoft is, de banden opgepompt zijn en je slot geolied is. Zonder een werkende stalen ros ligt je lot in de handen van het OV. De bussen zitten stampensvol en voor je het weet zijn er al drie voor je neus weggereden zonder dat je er bij past. 

 

Download Google Maps

Misschien is het je eerste jaar op de Radboud, misschien je tweede maar heb je alleen maar online onderwijs gevolgd, of ben je derdejaars en vergeten waar het Elinor Ostrom Gebouw ligt. Google Maps leidt je zonder moeite naar het gebouw waar je moet zijn. Wat een goede aanvulling zou zijn van deze app, is ook een route in de gebouwen. Als nieuweling op de Radboud vind ik de indeling van de ruimtes onnavolgbaar. 

 

Niet onbelangrijk: studeren

Niet alleen zijn de colleges weer op de campus, maar het gebruik van studieplekken is sinds een tijdje weer mogelijk. Ben je je kamer die als eetkamer, slaapkamer en studeerkamer functioneert helemaal zat? Of heb je jouw innerlijke huismus juist gevonden? Hoe dan ook er zijn meer mogelijkheden dan alleen je kamer. Ontdek de universiteitsbibliotheek of een van de faculteitsgebouwen. Misschien stuur jij zelfs beter met wat rumoer en is een koffietentje de beste studieplek voor jou. 

 

Koetjes en kalfjes

Wellicht was studeren zonder de druk van sociale interactie de uitkomst voor jou en kan je wel huilen dat je weer met medestudenten over het weer moet praten. Dan heb ik als tip voor jou: knal ieder moment dat de docent niet praat een noise-cancelling koptelefoon op en doe alsof je heel druk bent met een artikel. 

Kon je echter niet wachten tot het moment dat je weer nieuwe mensen mocht ontmoeten? Dan is er voor jou genoeg te beleven nu de campus verder open gaat. Wat dacht je van actief worden bij een vereniging? Ook bij De Heraut zijn we altijd op zoek naar meer schrijvers en redacteuren. 

 

Categories: Vrije Ruimte