Toon’s Groente en Fruithoek

Published by De Heraut on

Toon's Groente en Fruithoek

Door: Fenne Saalmink

Graag wil ik al mijn medestudenten die in het centrum van Nijmegen wonen aanraden om een keer langs te gaan bij Toon’s Groente en Fruithoek. Dit is een winkeltje in de Houtstraat, tussen Café Samson en de Wunderkammer in. Het wordt gerund door een familie met Turks/Griekse roots en vader, zoon en dochter wisselen elkaar elke dag af om de winkel te bemannen. Zelf woon ik in de Houtstraat en telkens wanneer ik bij de winkel langs ga word ik vriendelijk met een ‘hé buurvrouw!’ begroet (trouwens ook als ik alleen langsloop). 

 

Naast de ontzettend sympathieke eigenaar en medewerkers kan je er ook kwalitatief goed eten krijgen. Zo heeft Toon’s Groente en Fruithoek bijvoorbeeld de lekkerste hummus van Nijmegen, uiteraard huisgemaakt, volgens mijn huisgenootje dan (en ik ben het daar ook wel mee eens). Vol smaak en lekker romig, gewoonweg top! Bovendien is de hummus erg goed te combineren met de falafel die ook door de winkel zelf gemaakt wordt. Als vegetariër loop ik vaak tegen het probleem dat de falafel van de supermarkt en op veel andere plekken erg droog is en dan zit je na de eerste hap de rest van het eten met tegenzin weg te werken. Dit heb ik nog nooit zo ervaren bij de falafel van Alex. 

 

Hoewel de winkel Toon’s Groente en Fruithoek heet, heet de eigenaar anders, namelijk Alex. De website en het ‘signature’ broodje zijn naar Alex vernoemd. Het broodje Alex is dan ook een echte aanrader voor als je tijdens het shoppen even een lekkere, gezonde maaltijd tot je wilt nemen. Op het broodje gaan alle koude salades die de winkel verkoopt en dit zorgt voor een oprechte smaaksensatie, zo lekker! Het is overigens wel een groot broodje en dus ook een volwaardige maaltijd, en dat voor maar drie euro. Je kan naast groente en fruit ook andere mediterraanse en oosterse producten kopen, zoals pesto, Turks fruit, verse sappen en brood. 

 

Loop je langs de winkel dan word je meteen aangesproken door alle potten en pannen die buiten staan uitgestald. Er staat een hele verzameling tajines, schalen en keukengerei die de winkel ook verkoopt. Ze hebben zelfs keukenschorten in de aanbieding. Mocht je dus echt zin hebben om Marokkaans, Turks, Grieks of een soortgelijke cuisine klaar te maken kun je bij Toon’s Groente en Fruithoek terecht. Je kunt er zelfs bestellen! Kijk voor meer informatie op de website. Ik hoop je met mijn ongegeneerde reclame stuk overtuigd te hebben een keer een kijkje te nemen bij de Groente en Fruithoek op de Houtstraat 33! 

Link: https://www.cateringvanalex.nl/ 

Categories: Aanrader