Hoe overleef ik: de ismuskamer

Published by De Heraut on

Hoe overleef ik de ismuskamer (als nieuw ismuslid)?

Door: Anna van Rooijen

Op de Heyendaalseweg 141, kamer 00.150, is de ismuskamer gevestigd. Wellicht ben je er wel eens langsgelopen en heb je het ismuslogo zien hangen! Dit artikel is speciaal geschreven voor de nieuwe leden van ismus, om jullie wat meer wegwijs te maken in de ismuskamer. 

De ismuskamer is een plek voor ismi om te ontspannen, kletsen en wat te drinken. Aan de ismuskamer vast zit het bestuurshok, waarin bestuursleden kunnen (doen alsof ze) werken aan hun taken. In het tijdperk vóór COVID-19, was de ismuskamer een plek waar menig ismi dagdelen doorbracht en in aanraking kwam met mede-studenten politicologie. Er waren toentertijd namelijk ook activiteiten in de ismuskamer! Zo hadden we eetacties, waarbij je een lekkere creatie van het bestuur kon komen halen, en hadden we elke maand het Kratje van de Maand, waarbij je een drankje kon komen doen in een propvolle, maar ontzettend gezellige, ismuskamer.

Dit jaar is helaas alles anders. Door de wereldwijde verspreiding van het coronavirus leven we met een hoop beperkingen en maatregelen om verdere besmettingen te voorkomen. Dit zorgt ervoor dat de ismuskamer dit jaar niet tot zijn recht kan komen: voor nu mogen er maar maximaal 5 mensen binnen zijn, moeten we allemaal afstand houden en kunnen er geen activiteiten georganiseerd worden. Maar dit betekent niet dat we het niet gezellig kunnen maken binnen de maatregelen die we hebben!

Vorig jaar, toen ik zelf nieuw was bij ismus, vond ik het best eng om gewoon zomaar de ismuskamer binnen te lopen, omdat mensen meestal diep in gesprek waren en omdat ze allemaal een stuk ouder waren dan ik. Na een aantal eetacties en bezoekjes aan het Kratje van de Maand was ik gelukkig al wel meer gewend, en durfde ik ook gewoon in een pauze of als ik op de uni moest wachten op de ismuskamer te komen. Wat bleek namelijk: al die ouderejaars zijn eigenlijk gewoon heel lief en ze vinden het hartstikke leuk als je als nieuweling erbij komt zitten!

Bestuur! Koffie!

Als je dan eenmaal besloten hebt om de ismuskamer te bezoeken, kan je net zo goed al een beetje voorbereid zijn op hoe het daar aan toe gaat. Een traditie die ik jullie nu alvast kan aanleren is die van Bestuur! Koffie!. Het is de verantwoordelijkheid van het bestuur om ervoor te zorgen dat er koffie en thee beschikbaar is voor de leden die even langskomen tussen het studeren in. Indien deze dranken nog niet gemaakt zijn óf al opgedronken zijn door anderen, hoef je maar één keer Bestuuur! Koffie (of thee)! te roepen, en dan gaan wij aan de slag. Deze regel is overigens nog extra van toepassing in coronatijd, omdat het de bedoeling is dat iedereen blijft zitten. Het bestuur zal voor nu dus niet alleen de koffie zetten, maar deze ook naar jullie toebrengen.

Dan nog even de kamerdiensten: wie is er op welke dag van de week? Ik ben er, zolang de kamer open mag blijven, op maandag te vinden! Mijn love language is eten, dus wees niet verbaasd als ik je constant eten aan blijf bieden. Verder vind ik het ontzettend fijn als je mij komt afleiden van alles wat ik moet doen, dus ben ik altijd in voor een 3 uur durend gesprek over je familie, wereldwijde problemen en wielrennen. 

Dinsdag is onze penningmeester Yante aan de beurt. Yante is meestal oprecht druk met haar taken, dus als je aanklopt en het lijkt alsof er niemand is, moet je op dinsdag altijd nog even het bestuurshok checken of ze daar niet geconcentreerd achter de computer zit met 30 declaratieformulieren voor zich. Maarrr, zodra je haar aandacht hebt, zal ze altijd gezellig met je kletsen, penningmeesterkoekjes aanbieden en vragen om suggesties voor uitgaven voor ismus.

Dan komen we bij de woensdag! Als je actief lid bent, ken je Rik al van je commissiebegeleiding! Rik is onze commissaris interne betrekkingen en zit op woensdag in de kamer. Hij heeft gegarandeerd allerlei muziek opstaan waar hij goed op kan viben en update je graag over allerlei roddels en verhalen.

Kom je op donderdag voor een kopje koffie langs en valt het je op dat het een heerlijk bakkie Douwe Egberts koffie is? Jahaa, die is gefixt door onze commissaris externe betrekkingen Thomas, dus bedankt hem er maar voor! Waar je Thomas echter niet voor hoeft te bedanken is de onredelijk harde carnavalsmuziek die op donderdag vaak door de muren naar de ESV en Mundus doordringt. Je moet er maar van houden.

En als je op vrijdag op de kamer komt, dan word je verrast! Aangezien onze secretaris Joos voorlopig nog thuis in het exotische Baak woont, heeft hij nog geen vaste kamerdienst. Op vrijdag zal je dus ófwel Joos, ófwel één van de andere bestuursleden, die nog niet naar thuisthuis wilde, zien op de kamer.

Wie er ook is, we zijn er allemaal om jullie welkom te heten. Ik hoop natuurlijk ontzettend dat de ismuskamer dit jaar zo veel mogelijk open kan blijven en dat zo snel mogelijk het moment komt waarop de ismuskamer weer kan zijn zoals ie hoort te zijn: propvol, vol met lege blikken Schultenbräu (& politieke discussies) en ontzettend gezellig. Dan hoeven jullie niet meer te lezen hoe het er vroeger aan toe ging, maar kunnen jullie dat zelf gewoon meemaken. Houd als nieuw lid vooral in je hoofd dat het bestuur er voor jullie is en dat we jullie heel graag willen ontmoeten en beter willen leren kennen onder het genot van een kopje koffie/thee op de kamer. Hopelijk tot snel! <3

Categories: Vrije Ruimte