Nailed it!

Published by De Heraut on

Ze bakken er weinig van!

Door: Merlijn de Bruin

Vind je het niveau van Masterchef ook te hoog? Vind jij Heel Holland Bakt er ook zo moeilijk uitzien? Kijk dan Nailed it! In deze Netflix-serie worden extreem moeilijke opdrachten voorgelegd aan huis-tuin-en-keukenbakkers, wat leidt tot compleet verneukte resultaten: alsof heel holland bakt tijdens een orkaan heeft plaatsgevonden. De deelnemers worden aangespoord door een enthousiaste presentatrice, die de bakkers soms een hart onder de riem steekt, maar ze vooral keihard uitlacht. Om het culinaire niveau nog een beetje hoog te houden, is er ook een daadwerkelijke bakker bij om de resultaten aan het einde volledig te roasten. Het Franse accent maakt het daarbij helemaal af. Maar waarom zou je hier dan eigenlijk ooit aan meedoen? Als deelnemer heb je een derde kans om naar huis te gaan met 10.000 euro, het is dus tegelijkertijd het beste en slechtste bakprogramma om aan mee te doen. Iedere week is er ook een gast bij, die vaak helemaal niks met bakken te maken heeft, het is vooral iemand die semi-bekend is en toevallig in de buurt was. 

Ik heb me lang afgevraagd waarom het nou zo leuk is om naar te kijken, voor de bakhoogstanden hoef je het zeker niet te doen. Vooral in een melige bui is het heerlijk om de vergelijking tussen de resultaten en het voorbeeld te zien: een metershoog kunstwerk met van die marsepeinen rozen die veel te echt lijken naast een superzielig hoopje rauw deeg met de poging tot een tekening. Ik heb overigens ook van een verre vriend gehoord dat dit programma heerlijk is onder de invloed van het een of ander – maar daar weet ik niks van verder. Soms ben ik bang dat dit programma veel zegt over wat voor mens je bent, je zou namelijk ook wel medelijden kunnen hebben met iemand die urenlang keihard aan het falen is in de keuken voor een opdracht die veel te moeilijk is. Maar gek genoeg heb ik daar weinig last van…

Nailed it is echt een programma waar amper een vergelijking mee te maken is: veel verder dan Heel Holland Bakt met mensen zonder talent ben ik hier ook niet gekomen. Het is voor mij wel de ultieme vorm van entertainment: niks is zo relaxed als naar dit programma kijken en heel blij zijn dat je hen niet bent. Laatst kwam ik erachter dat de Duitse versie ook gewoon op Netflix staat: hetzelfde concept, maar dan met panikerende Duitsers en een even sassy presentatrice. Net toen je dacht dat het niet beter kon, werd het beter. Maar om welke versie het ook gaat: er is maar één conclusie van dit verhaal: kijk het!

Categories: Aanrader