Recept: American pancakes

Published by De Heraut on

American Pancakes

Door: Linda Gebel

Hallo lieve ismi,

In deze tijden is de sleur iets waar je makkelijk in komt te zitten. De dagen lopen in elkaar over en alles lijkt en blijft ook hetzelfde. Gelukkig word je er alleen niet echt van. Je moet ook een beetje aardig voor jezelf zijn en een beetje meer aandacht geven aan de normale dingen om het leven een beetje op te leuken. Ga daarom een keer iets uitgebreider de keuken in voor een iets spannender ontbijtje dan een boterham met kaas. Zijn jullie ready om een lekker ontbijtje voor jezelf te maken? Het is tijd voor American Pancakes!! 

Wat heb je nodig?

 • 90 gram yoghurt (ik gebruik zelf alpro yoghurt, maar kan ook makkelijk met normale)

 • 1 ei

 • 3 eetlepels water

 • 200 gram bloem

 • 2 theelepels bakpoeder

 • Flinke snuf zout

 • Flinke snuf kaneel

 • Ter garnering:

 • Stroop

 • Rood fruit

 • Poedersuiker

 • You do you, ga los, doe is wild

Gooi de droge ingrediënten bij elkaar en zorg dat die goed gemixt zijn. Voeg vervolgens het ei toe en daarna de yoghurt beetje bij beetje. Mix tot een glad, maar stevig beslag. Verhit de koekenpan met olie/boter/vet naar keuze totdat de koekenpan redelijk warm is. Maak daarna drie kleine pannenkoekjes in één koekenpan. Zet het vuur een klein beetje zachter en wacht totdat er bubbeltjes komen ontstaan. Draai ze vervolgens om. Herhaal dit totdat het beslag op is en tadaaaaa een lekker ontbijtje voor jou!! Geniet ervan en stay sane x

 

Categories: Recept