Kerst: Filmbespreking

A Cinderella Story: Christmas Wish

Door: Fenne Saalmink & Aniek Suurmond

Een gesprek over een kerstfilm! Pas op, is bijzonder biased en er komen alleen maar spoilers in voor 🙂 

 

11-12-2020

11:00 Fenne facetimet Aniek

F: Dus, heb jij de film gezien?

A: Ja, haha.

F: Uhm, ik heb de film meerdere keren moeten pauzeren omdat ik het zo ongemakkelijk vond.

A: Ja? Waar?

F: Tja, waar ze samen gaan zingen… en bij dat stukje van Deirdre en Mr. Wintergarden… Oef daar had ik het even zwaar.

A: Ohja ja, begrijpelijk. Wacht, we moeten de lezers vertellen waar de film eigenlijk over gaat!

F: Oké oké, dus… Kat (Katherine) Decker wil supergraag singer-songwriter worden, echt heel graag, daar droomt ze over zeg maar. Nou ja, zoals je aan de titel kan zien is het dus een ‘cinderella story’ en Kat is in deze film Assepoester. 

A: Dat betekent dus dat haar vader is overleden. Daar heeft ze echt zeer veel moeite mee, vooral omdat ze nu moet wonen met haar (evil) stiefmoeder: Deirdre, en twee stiefzusjes: Joy en Grace. And let’s say: geen pretje!

F: Ze gaan kerstinkopen doen en doordat zij als pakezel beladen is, valt ze. Er valt Starbucks koffie over haar heen. *Enter Dominic (de zoon van een miljardair)* Hij toont haar medeleven wanneer niemand anders dat deed (how touching).

A: Een van de stommere dingen aan deze scène is dat, naast het feit dat een snobby, rich kid Kat afzeikt over haar schoenen, een van de stiefzusjes, Joy, het incident vastlegt op haar YouTube kanaal.

F: Het is trouwens echt verschrikkelijk dat Joy haar kanaal the Joy of Kindness heet.

A: Oef, ja niet echt heel erg passend hahah. 

F: Nou goed, even later zien we dat Kat naar haar werk in Santaland gaat. Dit park is eigendom van de vader van Dominic en toevallig werkt Dominic daar als de gloednieuwe kerstman.

A: Gek genoeg herkennen ze elkaar niet vanwege de kostuums die VERPLICHT zijn door hun baas.

F: Ohja, en dan heb je echt zo’n typische scène, waar de vrouw de man moet helpen met iets, want hij weet niet zo goed hoe de kleding van de kerstman werkt met al die extra kussens, maar natuurlijk is hij zelf heel gespierd en dan maakt Kat een opmerking van: ‘you fill them (de kleding) out nicely’, wat dan weer een play is op dat superhotte lichaam van hem.

A: Sidefact: ons Nick, of Dominic, of Dom, wordt gespeeld door Gregg Sulkin, van, ja, je raadt het al, Wizards of Waverly Place.

F: Echt, Wintergarden junior, hoe kan je niet zien dat zij hetzelfde meisje is als van de starbucks, ze heeft letterlijk alleen een pruik en elfenoren op. Haar gezicht is supergoed zichtbaar. Letterlijk, iedereen weet wie zij is…

A: Stoopid, kijk uit je doppen man, ben je dom ofzo? Hahaha, heel grappig, omdat hij DOMinic heet.

F: Hahaha. 

A: Kat komt op een dag thuis en dan is haar stieffamilie bezig met het bemachtigen van uitnodigingen voor ‘the holiday season’.

F: Dan komen de boze stiefmama en Joy erachter dat Kat’s vader en Nick’s vader best friends waren. Dat wordt dan het geheime plan om op het charity event uitgenodigd te worden.

A: Dit lukt! En ze manipuleren de situatie zo dat Kat niet kan komen, maar de stieffamilie wel.

F: Na een aantal dagen samen werken, zijn Kat en Nick helemaal hoteldebotel op elkaar. En hot, sexy santa (geen grapje, zo wordt ie genoemd in de film door de beste vriendin van Kat, Isla) geeft Kat dan een uitnodiging voor het kerstgala van de Wintergardens.

A: Deze invite wordt even later verbrand door Deirdre en kan ze toch niet komen.

F: Ondertussen is Kat er wel achter gekomen dat Nick eigenlijk Dominic Wintergarden is wanneer hij Kat overhaalt om de vermomming af te doen, zo zo naughty.

A: Nog steeds herkent hij Kat niet, omdat ze haar pruik niet af wilde doen.

F: And thus, the plot thickens… 

A: Bij de uitnodiging voor de stieffam zit ook een persoonlijke brief geschreven door niemand minder dan Mr. Wintergarden, aka de papa van Dominic. Als ze die leest besluit ze toch naar het gala te gaan.

F: Ja, want eerder wilde ze dus niet gaan, omdat tijdens een voorval in de Wintergarden mansion, waar Dom haar uitgenodigd had om zijn vrienden te ontmoeten, ze werd humiliated door die desbetreffende vrienden en zo Nick erachter kwam dat zij ‘Starbucks girl’ was. Daar was zij niet heel blij en stormde melodramatisch het huis uit.

A: Oeh oeh, nog een assepoester aspect van de film haha.

F: Ohja, tijdens alle drama/heisa/chaos vergeet Kat haar notitieboekje waar al haar liedjes in staan en Dom vindt het en probeert haar te vinden ofzo, ietwat vaag in de film.

A: Ze weet bij het kerstgala binnen te komen met hulp van Isla. Dit gaat een beetje fout en ze komt op het podium te staan midden in een optreden. Daar zien Deirdre en Nick haar en rennen backstage om met haar te praten. 

F: Tijdens het optreden zorgt ze er ook nog voor dat een van de elfjes gewond raakt. Daarom moet ze nu invallen voor Snow Queen. 

A: En dan zingt ze eindelijk een van haar eigen nummers on stage. 

F: Hierna introduceert Kat zichzelf bij Mr. Wintergarden en ontmaskert hiermee de stepfamily die vervolgens door de security naar buiten wordt geloodst.

A: Nick en Kat zijn helemaal blij.

F: En ze leefden nog lang en gelukkig!

 

Sidenote: F: Maar effe, tbh hè, welke zoon van een miljardair gaat gewoon een beetje
over straat lopen ofzo, gekkie is het. 

A: Wat moet hij anders doen? Hij is niet bekend?

F: Aniek, wat bedoel je?

A: Nou, kijk hij zal vast niet herkend worden op straat. Ik bedoel: weet jij of Bill Gates kinderen heeft?

F: Hmm, eigenlijk geen idee! *doet een snelle online zoektocht* Yes, drie kids, en wow, één lijkt vet erg op zo’n acteur van Glee!

A: Hahahah bedoel je Chord Overstreet?

F: Hahaha, Ja!

A: Kijk, kunnen ze toch nog veilig over straat lopen!

F: Nou, mijn insteek was eerder dat als mijn papa zo rijk zou zijn, zou ik overal naartoe willen worden gedragen.

 

F: Natuurlijk zit er in deze film een geweldige soundtrack met nummers die ook in de film werden gezongen.

A: En dat is een wild ride moet ik bekennen.

F: Er komen vier originals in voor geloof ik. Eentje aan het begin – tijdens de voice over -, eentje tijdens het werken in Santaland, dan een ongelofelijk zoetsappig duet tussen Kat en Nick en de banger van Kat tijdens het gala.

A: En wat een hitje was dat inderdaad, alleen toch jammer dat de liedjes zo overgeproduceerd zijn, dat je de echte stemmen van de acteurs nog amper hoort.

F: Ja, vooral omdat de hoofdrol Kat gespeeld wordt door Laura Marano, een best prima zangeres. Ik bedoel er is een reden waarom ze in de muzikale hitserie Austin & Ally zat van Disney Channel.

A: Hahahaha, ik lees net een review van iemand: ‘a good film if you’re deaf’

F: Nou, niet ver van de waarheid… Haha, zo’n andere review zei inderdaad ook dat het een ‘autotuned travesty’ was. Hahahahah, ohja en classic: ‘forget waterboarding, use this as a torture device at Guantanamo Bay!’

A: Hahahah het zijn hele heftige reviews wel, maar ik kan het er niet per se mee oneens zijn.

F: Heel veel van die reviews zeiden ook: what happens to the dog?

A: Wow, hahah. Ja, wat gebeurt er met de hond??????

F: Zoveel questions left unanswered.

A: Maak een deel 2, alleen over de hond!

F: ALLEEN over de hond!!!

A: Hoe heet de hond trouwens?

F: Bruno hihi

 

A: Toch wil ik iedereen aanraden deze film te kijken!! Want hoe kut het ook is, kerstfilms moeten wel kut blijven.

A/F: Amen, en dan zijn we klaar.

 

P.S. We zijn een sidestory over een snowglobe vergeten aan te halen, maar mocht je willen weten hoe dit van toepassing is in deze film, dan moet je hem maar lekker kijken!

P.P.S. Fijne feestdagen!!