Recept: pasta melanzane

Published by De Heraut on

Pasta Melanzane

Door: Aniek Suurmond

Als student is het vaak moeilijk om te beslissen wat je wilt eten vanavond. Vandaar dat ik hier mijn favoriete pasta recept deel. De bereiding duurt slechts 30 minuten en is voor 4 personen. Daarnaast is het recept ook nog geheel vegetarisch!

pexels-adonyi-gábor-1400172 (2)

De benodigheden voor dit recept zijn:

  • Penne (Ongeveer 360 gram)
  • Blokjes tomaten uit blik (1 stuk)
  • 3 tomaten
  • 1/2 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1 grote rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Peper & zout
  • Chilivlokken
  • Paprikapoeder (pikant)
  • Italiaanse kruiden
  • (Diepvries)zak gegrilde groenten (400 g, bijvoorbeeld bonduelle)
  • Geraspte kaas
  • Olijfolie
  • Optioneel (verse basilicum)

Uitvoering:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (of volg de temperatuur van jouw verpakking). Als de oven voorverwamd is kan de inhoud van de zak groenten in de oven tot het gaar is.
  2. Zet een pan water (en zout) op het vuur voor de pasta. Als het water kookt kan de pasta erin tot dit gaar is.
  3. Snij de ui en knoflook en doe deze met een beetje olijfolie in een wokpan. Breng dit op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
  4. Snij de tomaten en bak deze mee. Voeg de chilivlokken en Italiaanse kruiden toe.
  5. Als de tomaten zacht zijn kan je het blik tomaten en de bruine basterdsuiker toevoegen. Laat 5 minuten pruttelen op een laag vuurtje.
  6. Haal de groenten uit de oven en voeg deze toe aan de saus. Als je basilicum hebt, voeg deze dan ook toe aan de saus.
  7. Serveer de saus met de groenten en geraspte kaas over de pasta.

Eet smakelijk!

Categories: Recept