Recept: Poké bowl

Published by De Heraut on

Poké bowl met garnalen

Door: Benthe van der Grijp

2 personen, 30 minuten

Benodigdheden

  • 150 gr Sushi rijst
  • Rijst azijn
  • 1 rode peper
  • Gember poeder
  • Sojasaus
  • 1 avocado
  • 1 komkommer
  • 125 gr zeewier salade
  • Geroosterd zwart sesamzaad
  • 200 gr garnalen (voor een vegetarische variant vervangen met tofu)

Uitvoering

  1. Breng de sushirijst in een pan water aan de kook, en kook de rijst voor 10-15 minuten met een gesloten deksel. Haal vervolgens de pan van het vuur en laat deze met gesloten deksel nog 10 minuten staan. 
  2. Snijd de rode peper in stukjes en meng deze met 3 eetlepels sojasaus. Voeg een snufje gemberpoeder toe en laat de garnalen (of tofu) marineren.
  3. Meng 2 eetlepels rijstazijn en een eetlepel suiker door de sushirijst en laat deze afkoelen.
  4. Bak de garnalen (of tofu) inclusief de marinade, voeg aan het einde ook 1 eetlepel sesamzaadjes toe.
  5. Snijd de komkommer en avocado in blokjes.
  6. Verdeel de afgekoelde rijst over 2 kommen, en leg de garnalen (of tofu), komkommer, avocado en zeewiersalade bovenop. Decoreer met sesamzaad.
  7. Eet smakelijk!
pexels-daria-shevtsova-3673748
Categories: Recept