Podcast Tips

Published by De Heraut on

Podcast Tips

Podcast Tips

Door: Roshi Flippo

Een lange treinreis voor de boeg of even lekker uitwaaien met storm Corrie, maar net je favoriete podcast afgeluisterd? Hieronder wat tips waarmee jij lekker kan luisteren en wellicht ook nog wat kan leren.

 

De Spindoctors – De gemeenteraadsverkiezingen zijn in maart en de campagnes gaan bijna beginnen. Wat zijn de strategieën van de partijen? Hoe proberen kiezers van hun tegenstanders weg te snoepen? In deze podcast ontleden oud spindoctoren Julia Wouterse (oud politiek assistent a.k.a. Spindoctor Lodewijk Asscher) en Jack de Vries (oud politiek assistent a.k.a. spindoctor Jan-Peter Balkenende) de beeldvorming en spins van de campagnes. Eerdere afleveringen gaan over de tweede Kamerverkiezingen van 2021, de kabinetsformatie en de presentatie van het regeerakkoord.

 

Dom Doen – Serieuze en actuele onderwerpen worden besproken door drie Utrechtse vriendinnen. Ze gaan met elkaar in discussie en proberen genuanceerd tot een conclusie te komen, maar dat gaat niet zonder een hoop grappen. Net alsof je met je vriendinnen aan de keukentafel zit te lachen.

 

Filosofie – Heb je na de vakken Geschiedenis van het Politieke Denken en Hedendaagse Filosofie nog geen genoeg gehad van al die denkers? Dan is deze podcast wat je nodig hebt. Iedere aflevering wordt een denker besproken en aan het einde begrijp je misschien zelfs wat van Kant!

 

Napleiten – Advocaat Christian Flokstra en journalist Wouter Lammers gaan in gesprek met strafrechtadvocaten over zaken die hen het meest zijn bijgebleven. Het is echter niet de zoveelste podcast die gaat over de gruwelen van misdrijven. Advocaten vertellen openhartig over het contact met cliënten, hoe zij de zaak ervaren en welke juridische keuzes zij maken. Na luisteren van deze podcast weet je direct meer over het strafrecht!

 

Een Soort God – Een podcast van de Volkskrant over een sekte. Je hebt vast wel iets gezien of gelezen over sektes. Cults waar rare rituelen plaatsvonden en vaak ook misdrijven. Zelf heb ik altijd gedacht dat ik er niet zou trappen, zo een idiote cult. Na het luisteren van deze podcast is die gedachte genuanceerd. De podcast gaat over een sekte die ontstaan is in een sportschool. In zes afleveringen komen verschillende mensen aan het woord die lid waren van deze sekte. De podcast vertelt hoe iedereen langzaam maar zeker onderdeel kan worden van een sekte en dingen doet of toelaat die eerder ondenkbaar waren.

Categories: Vrije Ruimte