Tuca & Bertie

Published by De Heraut on

Tuca en Bertie: Feminisme krijgt vleugels

Door: Linda Gebel

Oké dit gaat misschien een van de gekste pitches worden van een serie die je ooit gaat lezen, maar het gaat het helemaal waard zijn. Deze tekenserie staat al een jaar op Netflix, maar toch heb ik er nog nauwelijks mensen over gehoord. Dat gaat nu veranderen!

Lisa Hanawalt, die onder andere werkzaam is voor een andere tekenserie: BoJack Horseman, creëert een wereld waarin vogels de mensen zijn. Tuca en Bertie, twee beste vriendinnen, proberen de kunst van volwassen worden onder de knie te krijgen. Tuca is een zooitje ongeregeld die niks te maken wil hebben met ook maar het idee van een vaste baan of een vaste partner en Bertie worstelt met de keuze tussen het volgen van haar passie en promotie maken bij haar huidige baan. Deze twee jonge vrouwelijke vogels komen in gekke situaties terecht die in essentie toch heel herkenbaar zijn. Ze proberen om te gaan met onder andere oordelende familieleden, samenwonen, eenzaamheid en sociale druk om ambitie te tonen. 

Er heerst ook een groot feministisch thema in de serie. Onderwerpen zoals seksuele intimidatie en misogynie op de werkvloer worden op een hilarische doch serieuze manier aangekaart. Bertie krijgt te maken met een haan (snap je ‘m?) op het werk die ongepaste opmerkingen maakt over haar kleding en haar ideeën steelt in een brainstorm. Door hulp van Tuca vinden ze op alle ongemakken een praktische oplossing en hebben ze ook wat geweldige oneliners waardoor je vijf minuten later nog aan het lachen bent.

Ook kom je tijdens het kijken bekende stemmen tegen. Beroemdheden zoals Awkwafina, Laverne Cox en Jane Lynch komen voor een of meerdere afleveringen langs. De beste vriendinnen Tuca en Bertie worden ook ingesproken door comédiennes Tiffany Haddish (Girls Trip) en Ali Wong (Always Be My Maybe). Deze vrouwen zijn al legendes in comedy en door hun timing en intonatie is de hele serie perfect on point.

Oftewel, als je zin hebt in een leuke serie met een gek randje en een goede dosis humor, is dit echt mijn aanrader. Het is liefde of haat bij deze serie, maar als je van verborgen pareltjes houdt, moet je dit een keer gezien hebben.

Categories: Aanrader