Hoe overleef ik: mezelf

Published by De Heraut on

Hoe overleef ik mezelf

Niet door Francine Oomen, maar door Fenne Saalmink

Dit is een kort stuk. Hopelijk biedt het de lezer iets, hopelijk biedt het de schrijver iets. Eigenlijk vind ik het heel stom dat ik iets over corona schrijf, maar ja, hoe kan ik anders, het beheerst mijn leven nu al een jaar. 

 

Velen ervaren het en anderen willen het niet ervaren, maar de verveling slaat toe. Ik kan deze dagen soms niet meer verzinnen wat ik moet doen en er is soms zelfs geen studie meer om uit te stellen. Ik kwam erachter dat ik tegenwoordig tien minuten letterlijk voor mij uit zit te staren, terwijl ik nergens fysiek mee bezig ben, maar mijn gedachten op hol slaan. 

De afgelopen tijd is er nogal een van ups en downs. Naast een nieuw ontwikkelde onverschilligheid die met ingang van een tweede lockdown de kop opstak, ben ik (hoe paradoxaal ook) emotioneel vrij onstabiel. Laat ik voorop stellen, ik ben niet zielig, anderen hebben problemen die een tandje heftiger zijn. Toch wil ik mijn gevoel delen, daar ik hoop dat deze troost biedt. Voor iedereen die zich dus ook een beetje zo voelt: *insert persoonlijke toepasselijke aanmoedigingskreet*!

Dan, wat heb ik de afgelopen tijd gepoogd te doen om mijn verveling de baas te zijn? 

 1. Netflix uitspelen;

 2. Videoland een kans gegeven, maar besloten dat Netflix leuker is;

 3. Disney+ abonnement laten verlopen;

 4. Drie hoofdstukken van een boek gelezen en het nu in mijn tas gestopt onder het mom dat ik het verder ga lezen;

 5. Fotograaf gespeeld;

 6. Een moestuin aanleggen;

 7. Akkoorden op een gitaar leren;

 8. Het hele huis schoonmaken;

 9. Een muur geel verven;

 10. Legoën;

 11. Verloren raken op Instagram;

 12. Ingelezen op al het onrecht in deze wereld;

 13. Vergeten dat de Heraut ook wekelijks gepost moet worden;

 14. Sims 4 spelen;

 15. Solliciteren;

 16. Verven op nummer;

 17. Strijkkralen;

 18. Koken uit de kookboeken van Ottolenghi;

 19. Aan de hand van een app geprobeerd mijn plantjes beter te verzorgen;

 20. YouTube videos over willekeurige dingen kijken.

Heb jij een van deze dingen zelf nog niet geprobeerd, dan raad ik je aan het wel te doen, (sommigen meer dan anderen). Sporten en meditatie staan niet in deze lijst, maar ik heb deze wel een kans gegeven. Ze waren niet per se uit verveling maar meer vanuit het idee dat mijn leven er echt beter van wordt haha. Dus geef ze ook een kans!

Mocht je het dan echt niet meer weten, kun je altijd nog opgezogen worden door de wormhole die K-Pop heet, zoals ook bij mij gebeurd is. Een video van BTS kijken en het algoritme is verpest, een aantal maanden later en ik sta vroeg op om bij een online concert van de desbetreffende band te zijn… 

 

Sending lots of virtual hugs!

 

 

Categories: Vrije Ruimte