Vrijheid: Wielrennen

Published by De Heraut on

Fietsen geeft je vleugels

Door: Maaike Vink

Corona hobby’s. Iedereen heeft er wel een paar ontwikkeld sinds maart 2020. Sommige mensen zijn gaan bakken, andere zijn gaan knutselen. Ook hebben veel mensen nieuwe sporten leren kennen. Waar je normaal naar de sportschool ging of een potje ging voetballen, is iedereen nu overgestapt naar individuele sporten. In de eerste paar weken van de lockdown waren alle gewichtjes online uitverkocht en waren de planken van de Decathlon helemaal leeg. Een van deze zogenaamde coronaproof sporten is wielrennen. Racefietsen worden aan de lopende band verkocht en echt gek is het niet. Wielrennen kan in je eentje of met een groep doen en kan het hele jaar doorgaan, ongeacht de coronaregels van dat moment. Het geeft je een echt gevoel van vrijheid, zeker in een periode waarin zoveel andere dingen niet kunnen.

Wielrennen is totaal iets anders dan gewoon fietsen. Waar je op jouw omafiets nog huffend en puffend de weg richting het zwembad op fietst, is dit op je wielrenfiets haast een peulenschilletje. Zeker Nijmegen heeft de ideale omgeving om te starten. Er zijn dijken en heuvels; weilanden en bossen. Voor ieder type fietser wat wils. Zeker de heuvels heb je niet overal in Nederland. Dit is een van de dingen die wielrennen echt een uitdaging maakt, maar ook zorgt dat het zo mooi is. Wanneer je van een heuvel af fietst krijg je bijna het gevoel dat je vleugels hebt.

Wielrennen geeft je niet alleen een gevoel van vrijheid, maar zorgt er ook voor dat je mentaal en fysiek gezonder wordt. Je kan even al jouw gedachten vergeten en je komt helemaal bezweet, moe en voldaan thuis na een goed rondje. Verder kan je het overal doen en is een wielrenfiets hierdoor een makkelijke manier om een nieuwe omgeving te leren kennen. Als je niet met jouw vrienden naar Ibiza kan is een fietsvakantie in Nederland tenminste altijd nog een goede optie.

En mocht je nou echt geen wielrenner zijn kan je altijd nog genieten van alle wielerklassiekers vanaf jouw comfortabele bank.

Categories: Vrije Ruimte