De wereld draait doorrrrrrr

Published by De Heraut on

Door: Anna van Rooijen

Wow, lees je nou oprecht een Heraut artikel? Misschien een gevalletje leer-ontwijkend-gedrag? Nou, je wordt gewaardeerd. 😀 Het schrijven van dit artikel was in ieder geval een heerlijke afwisseling van het leren in deze, inmiddels best saaie, thuisquarantaine. Maar, laten we het vooral niet nóg een keer over de coronacrisis of quarantaine hebben! Vandaag schotel ik je een lichtelijk sentimenteel artikeltje voor, dat voor de verandering heel ergens anders over gaat.

Dit artikel gaat namelijk over De Wereld Draait Door. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben zo iemand die bij het TV-kijken stiekem de geest van een man van 52 heeft en het liefst de hele dag naar Omroep MAX en Matthijs van Nieuwkerk kijkt. Ofja, naar Matthijs van Nieuwkerk keek. Vrijdagavond was de allerlaatste uitzending van DWDD. Matthijs riep voor de laatste keer, heel sneu, in een bijna lege zaal (door het coronavirus trouwens, om daar toch nog maar even wat over te zeggen), ‘Aan tafel!’. Al 15 jaar lang nam men in dit programma op een luchtige manier de actualiteit door met allerlei verschillende gasten, zoals Alexander Klöpping, Freek Vonk en Dominee Gremdaat. Het programma kreeg, naast de afwisselende gasten, ook veel vaste gasten en onderdelen erbij, zoals De TV Draait Door, LuckyTV, muziekoptredens en Nico Dijkshoorn met z’n gedichtjes.

Dit alles maakte het programma tot een fijn, terugkerend uurtje televisie. De herkenbare tune wordt over een aantal jaar zo’n ‘ohja, waar was dit ook alweer van?’ geluid, en over 25 jaar vertellen wij onze ongeïnteresseerde kinderen wie Matthijs van Nieuwkerk was (‘jaaa, dat was die man die 580.000 euro betaald kreeg om heel snel te praten op TV!’). Maar, lieve ismi, er is natuurlijk ook altijd een les te leren! Of je nou je tentamens verprutst, je niet naar de TKB kan en je vrienden niet kan zien door dat stomme virus, of als je het even echt lastig hebt in quarantaine. De wereld draait door.

En voor extra geruststelling, een bijpassend gedicht van iemand die meerdere keren bij Matthijs aan tafel heeft gezeten: de onlangs overleden Jules Deelder. Komt ‘ie:

Lieve Ari
Wees niet bang

De wereld is rond
en dat istie al lang

De mensen zijn goed
De mensen zijn slecht

Maar ze gaan allen
dezelfde weg

Hoe langer je leeft
hoe korter het duurt

Je komt uit het water
en gaat door het vuur

Daarom lieve Ari
Wees niet bang

De wereld draait rond
en dat doettie nog lang

En in de woorden van de meester: Tot zo ver, tot morgen!

Categories: Actualiteit

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *