Quarantaine & Chill?

Published by De Heraut on

Door: Linde Zwijnenberg

Al het nieuws gaat ondertussen over het Coronavirus. Dit virus brengt verschrikkelijke gevolgen met zich mee, die we ook zeker serieus moeten nemen. Maar ondanks dat ontstaan er ook mooie dingen door. Hier 5 mooie dingen aan Corona:

1. Saamhorigheid.
Nu iedereen binnen zit en contact zo veel mogelijk moet vermeiden, kan je je wat eenzamer voelen dan normaal. Toch zie ik op Facebook en Twitter de mooiste gevallen van het samenkomen van mensen langskomen. Iedereen steunt elkaar in deze tijd en zoekt op andere manieren contact op. Zoals Rutte al zei: “We moeten dit echt met z’n 17 miljoenen doen”. In Italië galmt het geluid van verbondenheid over de straten:
https://twitter.com/i/status/1238234518508777473

2. Zorgen voor elkaar.
In Ierland is de Lidl in de ochtenden alleen open voor ouderen. In Nederland is dat het nog niet zo ver, maar op social media komen al talloze voorbeelden voorbij met wat je kunt doen voor je medemens: neem boodschappen mee voor je zwakkere buren, breng een kunstwerkje of geschreven kaart o.i.d. naar de verzorgingstehuizen die geen bezoek meer krijgen, haal koffie af bij je plaatselijke ondernemer, noem maar op…

3. Respect van GroenLinksers voor Rutte 😉
Ik heb tijdens de speech via Snapchat van minstens 6 GroenLinksers lovende woorden voor Rutte ontvangen. Maar even zonder grappen, Ruttes speech zal nog lang bijblijven. Hij geeft aan dat Nederland een moeilijke tijd te wachten staat, zonder ons te ontmoedigen. We moeten de pandemie serieus nemen, en zoveel mogelijk besmettingen voorkomen. Belangrijk om te weten voor studenten: vooral mensen tussen de 20 en 30 jaar kunnen drager zijn van het virus en er niets van voelen. In dit geval kunnen ze nog wel mensen besmetten.

4. Vrije tijd om een skill op te pakken.
De afwezigheid van duidelijkheid of tentamens en opdrachten doorgaan kan zorgen voor een gevoel van doelloosheid. Zet dit om in het leren van iets nieuws of pak een oude hobby op! Denk aan tekenen, muziek maken, koken of bakken, of het leren van een nieuwe taal.

5. Vrije tijd om te studeren.
Ook al is er bij sommigen van ons geen duidelijkheid over de tentamens, vast wat stof in je hoofd hebben kan geen kwaad. ☺

Succes allemaal de komende weken!

Categories: Actualiteit

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *